Existuje nepreberné množstvo marinád. Každý máme vychytanú tú svoju najobľúbenejšiu.
Niekedy sa však stane, že nech marinujeme, ako marinujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč.
Dnes si ukážeme marinádu z horčice, pri ktorej táto situácia nehrozí!
Horčica zaistí nielen netradičnú a báječnú chuť, ale tiež garantuje maximálnu šťavnatosť mäsa.
Celá Vaša rodina si bude oblizovať prsty ešte dlho po obede.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 2 veľké kuracie prsia
- Vrchovatá lyžica horčice
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vajcia
- 4 polievkové lyžice mlieka
- 5 polievkových lyžíc strúhanky
- soľ
- Paprika
- Olej na vyprážanie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Mäso rozdeľte na plátky a naklepeme.
- Jednu stranu mäsa (alebo obe, záleží na vašej chuti) potrite horčicou.
- Druhú stranu osoľte a okoreňte. Rozšľahajte vajcia spoločne s mliekom.
- Teraz mäso obaľte. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a v ňom mäso z oboch strán usmažte.
TIP: Na kuracie mäso používame horčicu kremžskú a na bravčové mäso klasickú.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: humormagazin.com