Nepečená smotanová maškrta s keksíkmi: Vždy zmizne behom pár minút!

Dnes sme si pre Vás pripravili skvelý recept na výbornú nepečenú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Reč je o výbornej smotanovej dobrote, ktorá si získa asi každého.

Vyskúšajte a uvidíte, že zmizne zo stola do pár minút 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 100 gramov krupicového cukru
  • 5 mililitrov vanilkovej esencie
  • 50 gramov masla
  • 50 gramov kukuričného škrobu
  • 500 mililitrov mlieka + 400 mililitrov na máčanie sušienok
  • 60 gramov čokolády
  • 28 sušienok podľa chuti

Náplň:

  • 80 gramov smotany na šľahanie
  • 60 gramov horkej čokolády (70%)
  • 10 gramov karamelu
  • kakaový prášok na posyp

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do menšieho hrnca rozklepnite vajcia a zmiešajte ich s krupicovými cukrom. Potom vlejte vanilkovú esenciu, pridajte zmäknuté maslo, kukuričný škrob a vyšľahajte. Teraz dajte zmes na platňu a zohrejte ju. Varte ju do tej doby, kým nezhustne.
  2. Hotový krém následne rozdeľte do dvoch misiek a jednu časť ochuťte čokoládou. V teplej hmote sa perfektne rozpustí.
  3. V ďalšej fáze si máčajte vybrané sušienky v mlieku a pokladajte ich na dno zapekacej sklenené misky alebo do tortovej formy. Na spodok potom môžete položiť papier na pečenie, aby sa sušienky nelepili. Prvá vrstva bude z približne štrnástich sušienok. Na ne naneste čokoládový krém a dobre rozotrite.
  4. Opäť poklaďte rovnaký počet sušienok namočených v mlieku a na to pôjde vanilkový krém..
  5. Takto pripravený polotovar dajte na štvrť hodiny do chladničky a medzitým si vyšľahajte smotanu do peny. Do tej ešte zakomponujte roztavený karamel a čokoládu.
  6. Nakoniec vyberte tortu z chladničky, na povrch pomažte ochutenú šľahačku, posypte kakaom a dajte späť chladiť aspoň na šesť hodín.
  7. Po stuhnutí a vychladnutí podávajte dezert pokrájaný na menšie kúsky.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/12/22/десерт-с-бишкоти-и-шоколадово-карамел

 

Reklamy