Obľúbená maškrta z tvarohu a jemného cesta: Všetci pýtali recept!

Môžete milovať tvarohové koláče, môžete milovať aj všetky možné druhy cheesecake, ale tento jeden špeciálny si absolútne zamilujete.

Reklamy

Je iný, zvláštny a absolútne výnimočný. 

Neuveriteľne nadýchaný a jemný. A dokonca má aj inú formu.

Pečie sa v malom plechu a nie v tortovej forme.

Raz ho vyskúšate a iný cheesecake už robiť nebudete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 8 bielkov
  • 8 žĺtkov
  • 230 g masla
  • 380 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 lyžičky škrobu
  • 100 g hrozienok
  • 250 g polohrubej múky
  • štipku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  • 130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.
  • Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vyložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.
  • V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.
  • Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovou zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentoraz už len vareškou.
  • Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichaniu vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mriežovník, alebo do tvaru kociek.
  • Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50-60 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu pretrepeme, tvaroh sa trasie ako huspenina. Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarka.com

 

Reklamy