Obľúbená „Raffaello“ torta, ktorá chutí rovnako ako guličky z obchodu: Inú už ani vlastne nepripravujem!

Asi každý z nás pozná reklamu s príjemnou hudbou, ktorá končí sloganom: Raffaello, viac, ako tisíc slov.

Reklamy

Väčšina z nás si túto obľúbenú guľatú pochúťku občas rada dopraje, pretože má jemnú a delikátnu kokosovú chuť.

Aby ste však nemuseli zakaždým behať do obchodu, keď na ňu dostanete chuť, máme pre Vás pripravený recept, vďaka ktorému si môžete doma pripraviť celú tortu, ktorá chutí práve-tak dobre , ako obľúbené guličky.

Na odmeranie surovín použite hrnček 2,5 dl.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 200 g tvarohu
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 šálky múky/ hladká
  • sušený kokos (na ozdobu).

krém:

  • 3 žĺtky
  • 1 hrnček cukru
  • 3 lyžice múky (polohrubej)
  • 500 ml mlieka
  • vanilková aróma
  • 200 g masla

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešame vajcia a cukor a do zmesi pridávame tvaroh, jedlú sódu, soľ a múku z hrnčeka, miešame, alebo použijeme ručný mixér. Pridáme šálku múky a premiešame. Odložíme do chladničky po dobu 60 minút.
  • Pripravíme si krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku a mlieko a za stáleho miešania s metlou, alebo elektrickým mixérom začneme variť, podusíme. Chvíľu miešame a keď sa zmes začne variť, odstavíme z tepla a dochutíme vanilkovou príchuťou a necháme vychladnúť. Vmiešame maslo a smotanu.
  • Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na šesť rovnakých častí na 6 plechov. Predhrejeme rúru, pečieme po dobu niekoľkých minút každý plech, až korpusy dostanú trochu farby. Korpusy potrieme krémom a poskladáme ich na seba, posypeme kokosom. Nechajte stáť po dobu niekoľkých hodín v chladničke a potom nakrájajte.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Lepšie ako z obchodu: Jablkovo-škoricové croissanty bez kysnutia s veľmi jemnou chuťou, ktorá je prudko návyková!

Legendárny vajíčkový šalát na tu najchutnejšiu desiatu: Recept by sme vyvážili aj zlatom!

Reklamy