Obrovský klenot medzi bábovkami: Báječná Tiramisu bábovka od babičky na ktorú sa vždy tešíme celá rodina!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na bábovku, ktorej sa nevieme dojesť.

Nie je totiž úplne klasická, ale s príchuťou tiramisu.

Reklamy

Okamžite sa stala jednou z najchutnejších báboviek, aké sme kedy skúsili a už teraz sa manžel s deťmi tešia, kedy ju pripravím najbližšie 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 200 gramov cukru
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 50 mililitrov oleja
  • 20 gramov kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky instantnej kávy

Takto budeme v recepte postupovať:

Mixérom vyšľaháte vajcia a pridáme cukor, popritom dáme variť kávu z dvoch lyžičiek instantnej kávy.

Do vajec najprv vmiešate olej a následne tiež smotanu.  Do riedkej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom

Vymiešame do bezhrudkovitého stavu.

Cesto rozdelíme na dva diely.  V jednom rozmiešať najprv kakao a potom tiež kávu. Keď je hotovo, sú obe dve časti pripravené na výsledné použitie.

Formu na bábovku vymažete kvalitným maslom a následne tiež vysypete cukrom. Keď máte hotovo, tak môžete začať s tým, že do formy najprv nalejete prvú časť cesta, a to tú svetlú. Keď je vo forme, tak prilievate druhú časť, teda zmes tmavú. Akonáhle sú obe na svojom mieste, vezmite si do ruky špajľu a snažte sa obe varianty opatrne prepojiť tak, aby vznikol pomerne zaujímavý vzor.

 

Vložíme formu s cestom do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na 40 minút.

Následne už formu vyberieme, nechajte chvíľu oddýchnuť a potom Tiramisu bábovku veľmi opatrne vyklopte z formy.

Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

 

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  einfachnurlecker.com/tiramisu-gugelhupf

Vyskúšajte tiež:

Mamičkine bezkonkurenčné rezy s kokosom: Tejto chuti sme podľahli okamžite!
Skvelé kuracie prsia zapečené v syrovej kruste: S chrumkavou slaninou sa ich nevieme dojesť!
Reklamy