Chuť lahodného a krehkého domáceho pečiva je jednoducho božská. Vypečenej a chrumkavé rožky vonia tak neodolateľne.
Reklamy
Každý z rodiny si ich musí zákonite zamilovať.
S kupovanými rožky sa tieto domáce absolútne nedajú porovnať
Recept, ktorý Vám prinášame, je úplne jednoduchý a ľahký. Nemusíte vôbec čakať na to, až cesto vykysne
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
– 350 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 25 g čerstvého droždia
– 25-30 g rozpusteného masla
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1-2 lyžíc mlieka
Takto budeme postupovať:
- Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.
- Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.
- Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie spoznáte, či je potreba prisypáva múku.
- Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožka.
- Konce jemne zatočíme smerom nadol.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky na neho vyskládáme. Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.
- Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: ketkes.com
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Prudko-návykový: Kokosový raffaello zákusok s čokoládou – Tento by sme vedeli jesť aj dookola!
NAJJEMNEJŠIE šľahačkové cesto na domácu štrúdľu: Inak ju už ani nerobím, takto pripravená je moja naj!!
Reklamy