Oveľa lepšia ako z cukrárne: Domáca „Sacher torta“ s čokoládou podľa našej babičky, pripravená behom chvíľky s famóznou chuťou!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, z ktorej do pár minút po príprave neostane ani jeden kúsok.

Reklamy

Tejto  čokoládovej torte sa nič nevyrovná a je neprekonateľná . Tento recept sa určite stane Vaším obľúbeným a budete sa k nemu radi vracať.

Uvidíte, že si ho každý zamiluje už po prvom ochutnaní a nikdy ho nebudete mať dosť.

Je proste dokonalý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 15 dkg masla alebo margarínu
  • 15 dkg cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 4 celé vajcia
  • 15 dkg čokolády
  • 25 dkg múky/ hladká
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice mlieka
  • 10 dkg mletých orechov
  • 20 dkg marhuľovej marmelády (náplň)

POLEVA

  • 15 dkg čokolády
  • 15 dkg masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozdelíme si bielka a žĺtka. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Potom zmiesime všetko okrem múky, snehu a kypriaceho prášku. Múku a kypriaci prášok pridávame postupne.
  2. Nakoniec zašľaháme opatrne sneh. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme asi 60 minút. Stupne určíte podľa skúseností s rúrou. Nechajte vychladiť na mriežke.
  3. Potom pozdĺžne rozrežte. Namažte na rez marmeládu. Priklopte späť aj vrchnú časť.
  4. Polevu pripravíte rozpustením čokolády, masla a pridaním rumu. Nalejte na tortu a pekne uhlaďte.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na domácu Sacher tortu aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

 

Reklamy