Overená dobrota od strýka krčmára: Tradičné zemiaky s kapustou, klobáskou a hubami

Dnes sme si pre vás pripravili typický slovenský pokrm, ktorý si ani po rokoch nevieme vynachváliť.

Reklamy

Pripravte si toto skvelé jedlo a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Chuť je doslova famózna a prípravu zvládnete bez problémov!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 až 2 kilogramy bielej kapusty
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 veľkú cibuľu
  • 200 gramov húb (šampiňóny alebo lesné huby)
  • 150 gramov loveckej klobásy (môže byť iná podľa obľuby)
  • 3 veľké zemiaky
  • 1 paradajkový pretlak
  • soľ, mleté ​​čierne korenie na dochutenie
  • slnečnicový olej na opekanie.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si umyte a očistite kapustu. Potom ju buď nakrúžte na strúhadle, alebo nakrájajte ostrým nožom na tenké rezance. Potom zeleninu preložte do panvice s rozpáleným slnečnicovým olejom a opekajte do zmäknutia zo všetkých strán. V ďalšej fáze pridajte do panvice ošúpanú a najemno nastrúhanú mrkvu a premiešajte.
  2. Dochuťte soľou, mletým čiernym korením, pridajte paradajkový pretlak, prepojte suroviny vareškou a ďalej duste. Potom si olúpte aj zemiaky, nakrájajte na menšie kocky a spolu so 100 mililitrami vody pridajte do zeleninovej zmesi.
  3. V ďalšej panvičke si orestujte na kocky pokrájanú klobásu podľa obľuby, pridajte k nej jemne nasekanú cibuľu, huby podľa výberu a restujte do zlatista.
  4. Nakoniec klobásovú zmes vsypte k opečenej kapuste so zemiakmi a mrkvou a dôkladne premiešajte.
  5. Ešte chvíľu na záver spoločne prehrejte a podávajte teplé.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: miysvit.pp.uu

 

Reklamy