Paradajky už cez zimu vlastne vôbec nekupujem: Odkedy sme natrafili na tento recept, nevieme si ho vynachváliť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Reč je o chutných paradajkách, ktoré si nevieme vynachváliť!

Reklamy

Chutia totiž naozaj perfektne a odkedy som natrafila na tento recept, tak ich už cez zimu jem len takto!

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:
  • 5 kg paradajok
  • 1  cesnak
  • podľa chuti soľ
  • tymian a sušený rozmarín
  • 30 ml olivového oleja na každý jeden zavárací pohár
Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Paradajky dôkladne umyjeme a potom nakrájame na plátky. Vyrovnajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme tymianom a sušeným rozmarínom. Paradajky pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov cca. 1 hodinu. Teraz ošúpeme strúčiky cesnaku a nasekáme ich nožom nadrobno.
  2. Vezmite suchý a čistý zavárací pohár s objemom 600 ml alebo 450 ml a na jeho dno dajte niekoľko kúskov cesnaku. Potom pridajte ešte trochu sušeného tymiánu a nakoniec vrstvu ešte teplých paradajok . Takto pokračujte vo vrstvení pokiaľ nebude pohár takmer úplne plný. Zalejte olejom a poháre pevne uzavrite viečkami. Otočte ich hore dnom a po úplnom vychladnutí ich dajte do chladničky.
  3. Takto pripravované paradajky môžete skladovať v chladničke viac-menej ako dlho budete chcieť. Akonáhle budete chcieť pripraviť nejakú dobrú omáčku, len siahnete po jednom pohári a môžete z nich začať variť .

Chutia stokrát lepšie ako paradajky, ktoré kúpite cez zimu v obchodoch.

Video recept:

Máme hotovo!

Mňam!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Moja kuchyňa Ebruli

Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Uhorkovo-paprikový šalát na ktorom fičíme celú zimu: Zakarpatský recept, ktorý nemá chybu!
Jablkový koláčik „Šmakotník“ s vynikajúcou jemnou chuťou – pripravený bleskurýchlo za pár minút

 

Reklamy