Môžete milovať tvarohové koláče, môžete milovať aj všetky možné druhy cheesecake, ale tento jeden špeciálny si absolútne zamilujete.
Reklamy
Je iný, zvláštny a absolútne výnimočný.
Neuveriteľne nadýchaný a jemný.
A dokonca má aj inú formu. Pečie sa v malom plechu a nie v tortovej forme.
Raz ho vyskúšate a iný cheesecake už robiť nebudete.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 kg jemného tvarohu
- 1 vajce
- 8 bielkov
- 8 žĺtkov
- 230 g masla
- 380 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3 lyžičky škrobu
- 100 g hrozienok
- 250 g polohrubej múky
- štipku soli
Takto budeme v recepte postupovať:
- 130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.
- Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vyložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.
- V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.
- Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovou zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentoraz už len vareškou.
- Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichaniu vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mriežovník, alebo do tvaru kociek.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50-60 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu pretrepeme, tvaroh sa trasie ako huspenina.
- Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarka.com
Reklamy