Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na klasickú a výbornú maškrtu, ktorá sa nikdy nezunuje.
Reklamy
Reč je o klasickej babičkinej bábovke, na ktorú sme sa vždy tešili celá rodinka.
Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že si ju zamilujete.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 3 vajíčka
- 250 gramov práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 mililitrov smotany na šľahanie
- 250 gramov polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lyžicu kakaového prášku
- 100 gramov čokolády
- trochu slnečnicového oleja
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si v mise rozmiešame vajcia s cukrom do peny. Potom prilejeme do zmesi smotanu na šľahanie a vanilkový cukor. Na záver do cesta pridáme aj preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva. Vypracujeme metličkou, alebo mixérom hladké a polotekuté cesto.
- Vezmeme si formu na bábovku a vymažeme ju maslom a vysypeme strúhankou, alebo kokosom. Do formy vlejeme asi ¾ pripraveného cesta a do zvyšnej štvrtiny vsypeme kakaový prášok. Vytvoríme si kakaovú hmotu, ktorú následne rovnomerne vlejeme na vanilkové cesto.
- Bábovku dáme piecť do rúry na 35 minút pri 180 stupňoch Celzia. Ideálne bude, keď si rúru pred tým predhrejeme. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a prikvapneme k nej pár kvapiek slnečnicového oleja. Potom bábovku polevou prelejeme a necháme aspoň dve hodiny stuhnúť. Môžeme dať maškrtu aj do chladničky. Ak máte radi kokos, je možné polevu posypať ešte kokosom.
- Existuje mnoho ďalších variantov, ako bábovku vylepšiť, napríklad do cesta pridať sušené, alebo čerstvé ovocie, pomleté orechy a podobne.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarika.com/recept/babovka-d67b1738-6435-11eb-b708-0242ac1200bcc
Reklamy