Prekvapko strýka cukrára: Sladká maškrta, ktorá si získala celú oslavu! Zmizli z taniera ako prvé!

Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú maškrtu na ktorú sme natrafili len prednedávnom.

Reklamy

Chutí naozaj božsky a okamžite si získala všetkých na oslave!

Z taniera skutočne zmizla táto dobrota ako prvá!

Nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • sezam – 100 g
  • strúhaný kokos – 100 g
  • sušienky – 100 g
  • kondenzované mlieko – 250 g

Na ozdobu budeme potrebovať:

  • biela čokoláda – 250 g

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Sezamové semienka nasypeme do panvice a na strednom ohni ich opražíme do zlatista. Za stáleho miešania rovnakým spôsobom ľahko opečieme kokos. Dávajte si ale pozor, aby sa neprichytili k panvici, pretože k tomu majú tendenciu.
  2. Musia však zmeniť farbu ešte predtým, ako ich z platne zložíte. Keď budete mať tieto dve ingrediencie pripravené, majte po ruke veľkú, hlbokú misu.
  3. 1/3 vyprážaných sezamových semienok a opražených kokosových vločiek vložte do  mixéra a obe suroviny spoločne rozdrvte. Výslednú hmotu preložte do hlbokej misy, ktorú ste si pripravili. Sušienky nalámte na kúsky, pridajte do  mixéra a zomeľte. Pridajte do zvyšku ingrediencií a premiešajte. Začnite pridávať kondenzované mlieko a premiešajte stierkou. Potom si nasaďte rukavice a premiešajte cesto ručne.
  4. Z cesta vyváľajte malé, rovnomerné valčeky. Vyskladajte ich v radoch na plech.
  5. Teraz si pripravte polevu. Bielu čokoládu nalámte na kúsky a za stáleho miešania ju rozpustite v hlbokej miske vo vodnom kúpeli.
  6. Každý valček vložte celý do misky s polevou. Namočené ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Nechajte ich 10 minút odstáť, aby vychladli. Potom nožom odstráňte prebytočnú čokoládu. Konce znovu namočte v poleve a potom v opraženom kokose a pražených sezamových semienkach. Vrátime ich na plech. Zostávajúcu polevu použite na ozdobenie sušienok tenkými čiarami.
  8. Nechajte 10 minút chladnúť a môžete podávať!

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/fursecuri-fara-unt-si-fara-coacere-ideale-pentru-sarbatori

 

Reklamy