Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorú sme si zamilovali hneď po prvom súste.
Reklamy
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete milovať!
Susedka pýtala okamžite recept!
Mňam!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 60g kukuričného škrobu
- 200g cukru
- 60 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 100 g masla
- 1 l mlieka
- Vanilín
- Štipku soli
- 1 kg lístkové cesto
- 300 g čerešní mrazených, alebo iné ovocie
- 1 pl práškového cukru
- 250 g kyslej smotany
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do hrnca nasypeme kukuričný škrob. Cez sito preosejeme múku a dodáme ešte cukor, soľ a podľa chuti pridajte aj vanilín. Celú zmes premiešajte a pridajte rozbité vajcia. Teraz si na zmiešanie vezmite metličku a miešajte, kým zmes nebude poriadne hladká a jednoliata. Postupne ešte vmiešajte mlieko a teraz môžete hrniec dať na sporák a na miernom ohni zmes variť, kým nezhustne.
- Akonáhle sa tak stane, tak hrniec odoberte z platne a pridajte ešte maslo. Opäť všetko vymiešajte do hladka a nechajte vychladnúť. Teraz si vezmite lístkové cesto a rozvaľkajte ho na tenkú vrstvu.
- Nakrájajte na plátky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov a cesto v nej nechajte na cca 15 minút, pravidelne ho kontrolujte, aby sa nespálilo.
- Následne tiež nechajte vychladnúť. Vezmite si kyslú smotanu a vyšľahajte ju spoločne s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty. Vezmite si formu ľubovoľného tvaru, napríklad obdĺžnikového a začnite do nej všetko postupne skladať . Najprv lístkové cesto, to potrite krémom a vložte vykôstkované čerešne.
- Následne ďalšiu vrstvu cesta a tak až kým všetko neminiete.
- Posledná musí byť z cesta. Navrch potrite zmes zo smotany a ľubovoľne môžete dozdobiť buď rozdrveným listovým cestom, alebo napríklad lesným ovocím . Zakryte maškrtu potravinárskou fóliou, dajte do chladničky na pár hodín vychladnúť a môžeme podávať.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: souspark.ru/gotovlju-tri-raza-v-nedelju-tort-napoleon-bez-vypechki-gotovitsja-bystro-i-prosto-vsegda-poluchaetsja-idealn
Reklamy