Pudingový zákusok, ktorý si zamilovala celá návšteva: Z tanierov zmizla takmer okamžite!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na chutný a jemný pudingový zákusok s lahodným krémom, ktorého sa nikdy nevieme dojesť.

Reklamy

Chuť je skutočne báječná a my sa už teraz tešíme, kedy si ho pripravíme znova.

Uvidíte, že si ho zamilujete!

Ak by ste si nevedeli pomôcť s prípravou, na konci článku nájdete aj video postup 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • 100 mililitrov slnečnicového oleja
  • 190 gramov polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

  • 2 vajíčka,
  • 200 gramov práškového cukru
  • jedno balenie pudingového prášku s príchuťou vanilka
  • 3 lyžice hladkej múky, alebo kukuričného škrobu
  • 600 mililitrov mlieka
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 150 gramov zmäknutého masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si pripravte krém do čokoládovej torty, a to tak, že v hlbšej mise rozšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom do hmoty vysypte pudingový vanilkový prášok a trochu múky a miešajte. Nakoniec pridajte mlieko a suroviny prepojte. Zhotovenú zmes následne prelejte do rajnice a varte na miernom plameni asi minútu. Krém by mal zhustnúť, neskôr náplň do torty odstavte z platne, prikryte pokrievkou a nechajte vychladnúť. Medzitým si rozšľahajte zmäknuté maslo a pridajte doň smotanu na šľahanie.
  2. Vytvorte hustú hmotu, ktorú zakomponujte do vanilkového krému. Všetko potom dajte do chladničky. Na rade je výroba cesta na tortový korpus. Vajcia si rozmiešajte s cukrom kryštálovým aj vanilkovým, potom pridajte slnečnicový olej, preosejte do zmesi múku, kypriaci prášok a pridajte kakao. Všetko dôkladne prepojte, aby vám vzniklo hladké a polotekuté cesto. To nakoniec prelejte do plechu vyslaného papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrite po celom jeho dne. Cesto vložte do rúry a pečte asi dvadsať minút pri 180 stupňoch Celzia. Hotový kakaový korpus nechajte vychladnúť.
  3. Keď krém aj korpus vychladnú, je na čase všetko prepojiť. Kakaovú piškótu rozrežte uprostred a na povrch spodného dielu navrstvite poctivé množstvo vanilkového krému. Následne priklopte vrchným dielom a potrite tortu zvyšným krémom aj na povrchu a stranách.
  4. Preliať ho môžete čokoládovou polevou. Maškrtu necháme stuhnúť v chladničke.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=eik056y_CEA / Silvana’s Kitchen

 

Reklamy