Pudingový zákusok podľa sestry cukrárky: Chutí naozaj luxusne!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na chutný a jemný pudingový zákusok s lahodným krémom, ktorého sa nikdy nevieme dojesť.

Reklamy

Chuť je skutočne báječná a my sa už teraz tešíme, kedy si ho pripravíme znova.

Uvidíte, že si ho zamilujete!

Ak by ste si nevedeli pomôcť s prípravou, na konci článku nájdete aj video postup 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • 100 mililitrov slnečnicového oleja
  • 190 gramov polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

  • 2 vajíčka,
  • 200 gramov práškového cukru
  • jedno balenie pudingového prášku s príchuťou vanilka
  • 3 lyžice hladkej múky, alebo kukuričného škrobu
  • 600 mililitrov mlieka
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 150 gramov zmäknutého masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si pripravte krém do čokoládovej torty, a to tak, že v hlbšej mise rozšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom do hmoty vysypte pudingový vanilkový prášok a trochu múky a miešajte. Nakoniec pridajte mlieko a suroviny prepojte. Zhotovenú zmes následne prelejte do rajnice a varte na miernom plameni asi minútu. Krém by mal zhustnúť, neskôr náplň do torty odstavte z platne, prikryte pokrievkou a nechajte vychladnúť. Medzitým si rozšľahajte zmäknuté maslo a pridajte doň smotanu na šľahanie.
  2. Vytvorte hustú hmotu, ktorú zakomponujte do vanilkového krému. Všetko potom dajte do chladničky. Na rade je výroba cesta na tortový korpus. Vajcia si rozmiešajte s cukrom kryštálovým aj vanilkovým, potom pridajte slnečnicový olej, preosejte do zmesi múku, kypriaci prášok a pridajte kakao. Všetko dôkladne prepojte, aby vám vzniklo hladké a polotekuté cesto. To nakoniec prelejte do plechu vyslaného papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrite po celom jeho dne. Cesto vložte do rúry a pečte asi dvadsať minút pri 180 stupňoch Celzia. Hotový kakaový korpus nechajte vychladnúť.
  3. Keď krém aj korpus vychladnú, je na čase všetko prepojiť. Kakaovú piškótu rozrežte uprostred a na povrch spodného dielu navrstvite poctivé množstvo vanilkového krému. Následne priklopte vrchným dielom a potrite tortu zvyšným krémom aj na povrchu a stranách. Preliať ho môžete čokoládovou polevou. Maškrtu necháme stuhnúť v chladničke.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=eik056y_CEA / Silvana’s Kitchen

Vyskúšajte tiež:

Kuracie prsia inak ani už nepripravujem: V tejto smotanovej omáčke Nám vždy chutia najviac!

Orechový krémeš s banánmi od miestnej cukrárky je skutočne báječná maškrta!
Reklamy