Nie všetci sa postia! Ale moja rodina a ja sme sa rozhodli to vyskúšať. Včera som urobila zemiakové rezne s hubami podľa receptu tety Olgy a takmer som si prehltla jazyk. Vynikajúce jedlo!
Budeme potrebovať:
ZEMIAKOVÉ REZNE S HUBAMI
6 varených zemiakov
200 g nakladaných húb
1 vajce
100 g syra
30 g masla
3 lyžice. l. múka
30 g kôpru
3-4 st. l. krupica
PRÍPRAVA
Zemiaky vopred uvaríme v osolenej vode. Z vychladených zemiakov pripravte zemiakovú kašu.
Do pyré pridáme vajíčko, maslo a strúhaný syr. Poriadne premiešajte, potom pridajte múku a nadrobno nakrájaný kôpor. Miešajte dohladka. Cesto by malo byť lepkavé a jemné.
Nakladané huby nakrájame na malé plátky. Na pracovnú dosku dajte trochu krupice. Vložte na ňu lyžicu zemiakového cesta a z cesta vytvarujte tortillu. Vložte šampiňóny do stredu tortilly a potom vytvorte cesto.
Kotlety vyvaľkáme v krupici. Namiesto krupice môžete použiť múku. Rovnakým princípom vytvarujte zo zvyšného cesta placky.
Na panvici predhriatej s rastlinným olejom vyprážajte rezne. Z každej strany to trvá asi 5-6 minút. Smažte dozlatista.
To je všetko, zemiakové rezne sú pripravené. Dobrú chuť!
A aby ste sa s receptom oboznámili podrobnejšie, pozrite si video z kulinárskeho kanálu Olgy:
Zdroj: Takprosto.cc