Recept od Oľgy: Úžasné rezne zo zemiakov a húb z ktorých sa naje a zamiluje si ich celá rodina!

Nie všetci sa postia! Ale moja rodina a ja sme sa rozhodli to vyskúšať. Včera som urobila zemiakové rezne s hubami podľa receptu tety Olgy a takmer som si prehltla jazyk. Vynikajúce jedlo!

Reklamy

Budeme potrebovať:

ZEMIAKOVÉ REZNE S HUBAMI

6 varených zemiakov
200 g nakladaných húb
1 vajce
100 g syra
30 g masla
3 lyžice. l. múka
30 g kôpru
3-4 st. l. krupica

PRÍPRAVA

Zemiaky vopred uvaríme v osolenej vode. Z vychladených zemiakov pripravte zemiakovú kašu.

Do pyré pridáme vajíčko, maslo a strúhaný syr. Poriadne premiešajte, potom pridajte múku a nadrobno nakrájaný kôpor. Miešajte dohladka. Cesto by malo byť lepkavé a jemné.

Nakladané huby nakrájame na malé plátky. Na pracovnú dosku dajte trochu krupice. Vložte na ňu lyžicu zemiakového cesta a z cesta vytvarujte tortillu. Vložte šampiňóny do stredu tortilly a potom vytvorte cesto.

Kotlety vyvaľkáme v krupici. Namiesto krupice môžete použiť múku.  Rovnakým princípom vytvarujte zo zvyšného cesta placky.

Na panvici predhriatej s rastlinným olejom vyprážajte rezne. Z každej strany to trvá asi 5-6 minút. Smažte dozlatista.

To je všetko, zemiakové rezne sú pripravené. Dobrú chuť!

A aby ste sa s receptom oboznámili podrobnejšie, pozrite si video z kulinárskeho kanálu Olgy:

Zdroj: Takprosto.cc

Reklamy