Aj keď sa to nezdá , prudké zmeny počasia po lete a teplotné skoky môžu tiež viesť k tomu, že ochoriete.
To je veľmi nepríjemné, keď je vonku krásne, a preto je najlepšie mať pravidelnú prevenciu.
Najlepším spôsobom je dostatočný prísun vitamínov a tiež zdraviu prospešných látok.
Červená repa je v tomto vynikajúcou voľbou, a aj Vy si môžete pripraviť niektorý z nasledujúcich šalátov s touto surovinou!
Jednoduchý šalát z červenej repy:
- 1 ks cibuľa väčší, jemne pokrájaná
- soľ
- korenie mleté
- 300 g červená repa – uvarená v šupke domäkka, olúpané
- 150 g majonéza alebo kyslá smotana, cca
- 200 g nakladané uhorky – drobne pokrájané
Varenú repu necháme vychladnúť, olúpeme ju, pokrájame na kocky a dáme do misy. Kyslé uhorky a cibuľu pokrájame nadrobno a pridáme k repe, osolíme a okoreníme.
Do misy pridáme majolku alebo kyslú smotanu (môžeme skombinovať), dobre premiešame a dáme do chladu preležať najlepšie cez noc.
Šalát z červenej repy s jablkami
- 500 g krájané červenej repy
- 2 malá kyslé jablká,
- 10 ml smotany
Repu a jablko nakrájajte na pásiky a zmiešajte so smotanou. Môžete pridať chren. Nechajte odpočinúť v chladničke a podávajte.
Šalát z červenej repy
- 2 kg červenej repy,
- 2 lyžice oleja,
- 4 lyžice citrónovej šťavy,
- 1 lyžica soli.
Uvarte repu v osolenej vode a potom ju ošúpte, nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou s olejom.
Môžete pridať ľubovoľný dresing.
Šalát z červenej repy s cibuľou
- 1,5 kg nakladané repy,
- 6 cibúľ,
- soľ, cukor podľa chuti,
- pór na ozdobu.
Repu a cibuľu nakrájajte a premiešajte. Zalejte nálevom z vody, soli a cukru, premiešajte a ozdobte pórom.
Šalát z červenej repy a húb
- 4 stredné hlavy varené repy,
- 100-150 g varených húb,
- 2 lyžice oleja,
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- soľ, korenie, horčica podľa chuti,
- 1 tvrdé vajcia varené,
- hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate.
Nakrájajte repu, huby a dobre premiešajte so všetkými ostatnými ingredienciami.
Šalát z červenej repy s jogurtom
- 500 g nasekanej repa (surová červená repa)
- veľké jablko,
- 1 uhorka,
- 10 ml jogurtu,
- 1 lyžica strúhaného chrenu alebo medu.
Uhorku a repu nastrúhajte a zmiešajte.
Pridajte nastrúhané jablko a zalejte jogurtom s chrenom, či medom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové receptíky každý deň.
zdroj: ketkes.com