Rožteky z toho najjemnejšieho cesta: Recept od mojej susedy, na ktorý nedáme doma nikdy dopustiť!

Dnes sme si pre vás pripravili báječný recept na tie najjemnejšie rožteky na svete.

Reklamy

Pripravíte si ich raz a uvidíte, že ich budete pripravovať veľmi často.

Chutia totiž skutočne na jednotku a nikto z rodiny sa ich nevie dojesť!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 hrnčeky mlieka – (1 hrnček = 200 ml)
  • ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
  • 2 bielky
  • 1 lyžicu cukru kryštálového
  • 1 bal. sušeného droždia
  • cca 890 -900 g hladkej múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú)
  • 1 lyžičku soli
  • 2 žĺtky na potretie

Plnka:

  • ochutený tvaroh
  • lekvár
  • mak

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do rajnice nalejeme mlieko, olej, pridáme cukor, bielka, droždie a premiešame.
  2. Pridáme polovicu preosiatej múky, zamiešame a pridáme druhú polovicu múky.
  3. Vymiešame jednotné cesto – cesto je mäkké a lepivé.
  4. Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, kde miešame a podľa potreby pridávame múku.
  5. Vymiesime jednotný bochník. Bochník cesta preložíme do olejom vymastenej misky a olejom pomastíme aj samotné cesto.
  6. Prikryjeme igelitovým sáčkom alebo fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť – cesto zdvojnásobí svoj objem.
  7. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Polovicu cesta rozdelíme na 4 bochníky a každý ešte na polovicu, z jednej polovice cesta nám teda vznikne 8 kúskov (bochníkov).
  8. Kým pracujeme s jedným, ostatné bochníky aj zvyšnú polovicu cesta prikryjeme, aby neoschli.

Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

Vyskúšajte tiež:

Iný recept na PALACINKY vlastne už vôbec nepotrebujem: Podľa tohto receptu sa vždy vydaria a chutia na jednotku!
Fantastické žemličky so slaninkou a syrom: Túto dobrotu sme si všetci okamžite zamilovali!

 

 

Reklamy