Dnes sme si pre vás pripravili zákusok, ktorý sa jednoducho nedá nezbožňovať.
Reklamy
Chutí výborne a navyše je pripravený za pár minút.
Naša babička ho pripravuje ku káve vždy, keď prídeme na návštevu.
Všetci sme si ho obľúbili!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 7 veľkých vajíčok
- ½ kilogramu polohrubej múky
- 200 gramov krupicového cukru
- 200 mililitrov slnečnicového oleja
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 až 2 lyžice vody
- práškový cukor na posyp koláče
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si oddeľte z vajec žĺtky od bielkov. Z tých potom vyšľahajte mixérom tuhý sneh a postupne doň zapracujte krupicový cukor a tiež ten vanilkový. Neskôr do zmesi pridajte aj žĺtky, slnečnicový olej, preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva.
- Všetko dobre zamiešajte a vytvorte hladké polotekuté cesto. Vezmite plech vystlaný papierom na pečenie a vlejte do neho ¾ zhotoveného cesta a rovnomerne špachtľou rozprestrite.
- Do zvyšku zmesi zamiešajte kakaový prášok a vlejte jednu až dve lyžice vody. Vzniknuté kakaové cesto striedavo nalejte na to vanilkové v plechu. Vytvoríte tak akúsi mozaiku.
- Plech s cestom potom vložte do rúry a pečte po dobu 40 minút pri teplote približne 180 stupňov Celzia. Upečený koláč vyberte a nechajte vychladnúť. Pred podávaním ho posypeme ešte práškovým cukrom.
- Ak máte radi čokoládu, možno ho poliať horkou alebo mliečnou čokoládovou polevou, prípadne môžete do cesta prihodiť vaše obľúbené ovocie.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.mojegotowanie.pl/przepis/babkowy-placek2
Vyskúšajte tiež:
Helenkina dvojfarebná bábovka: BEZ mlieka a BEZ vajec chutí naozaj fantasticky!
Karamelový krémeš: pudingový-smotanový zákusok, ktorý nemá chybu!
Reklamy