Dnes sme si pre Vás pripravili výborný receptík na lahodnú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.
Reč je o mliečnom koláčiku s orieškami a čoko-polevou, ktorý jednoducho chutil báječne.
Príprava bola jednoduchá, takže sa nebojte, že by ste ju nezvládli.
Mňam!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- plnotučné mlieko 1 l
- vanilkový cukor 1 lyžička
- maslo 2 lyžice
- hladká múka 130 g
- kukuričný škrob 60 g
- krupicový cukor 170 g
- pražené arašidy 100 g
- strúhaný kokos podľa chuti
- čokoládová tyčinka podľa chuti, napr. margot 1 ks
- trochu rastlinného oleja
Takto budeme v recepte postupovať:
- V menšom hrnci si zahrejete mlieko. Potom v ňom rozpustite vanilkový aj krupicový cukor, kukuričný škrob a tiež maslo s preosiatou hladkou múkou. Z týchto surovín by ste mali uvariť hladký a hustý mliečny krém.
- Ten nakoniec odstavte z platne a navrstvite do pohárov, ktoré ste predtým vymazali trochou oleja. Dezerty dajte do chladničky tuhnúť na niekoľko hodín.
- Keď dezerty v pohároch stuhnú, vyberte ich z chladničky a vyklopte na tanier. Potom ich prekrojte na polovicu, tak získate vyšší plát. Ďalej si nadrvte na menšie kúsky pražené arašidy/ alebo iné orechy a v zmesi obaľte okraje mliečnych zákuskov.
- Nakoniec ich rozložte na tácku a povrch pretrite rozpustenou čokoládovou tyčinkou.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
zdroj: youtube/ Schnelle Rezepte
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Babičkin skvelý jablkový koláč so škoricou a hrozienkami! Chutí úžasne a hotový je raz dva!
Slaný koláč plnený klobásou, syrom a paradajkami: Chlebíčky sa na toto vôbec ani z diaľky nechytajú!