Skvelá VIANOČNÁ MARGOT maškrta: Tento rok si určite pripravím rovno dvojitú porciu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný receptík na lahodnú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Reč je o mliečnom koláčiku s orieškami a čoko-polevou, ktorý jednoducho chutil báječne.

Príprava bola jednoduchá, takže sa nebojte, že by ste ju nezvládli.

Mňam!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • plnotučné mlieko  1 l
  • vanilkový cukor  1 lyžička
  • maslo  2 lyžice
  • hladká múka  130 g
  • kukuričný škrob  60 g
  • krupicový cukor 170 g
  • pražené arašidy  100 g
  • strúhaný kokos  podľa chuti
  • čokoládová tyčinka podľa chuti, napr. margot  1 ks
  • trochu rastlinného oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V menšom hrnci si zahrejete mlieko. Potom v ňom rozpustite vanilkový aj krupicový cukor, kukuričný škrob a tiež maslo s preosiatou hladkou múkou. Z týchto surovín by ste mali uvariť hladký a hustý mliečny krém.
  2. Ten nakoniec odstavte z platne a navrstvite do pohárov, ktoré ste predtým vymazali trochou oleja. Dezerty dajte do chladničky tuhnúť na niekoľko hodín.
  3. Keď dezerty v pohároch stuhnú, vyberte ich z chladničky a vyklopte na tanier. Potom ich prekrojte na polovicu, tak získate vyšší plát. Ďalej si nadrvte na menšie kúsky pražené arašidy/ alebo iné orechy a v zmesi obaľte okraje mliečnych zákuskov.
  4. Nakoniec ich rozložte na tácku a povrch pretrite rozpustenou čokoládovou tyčinkou.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

zdroj: youtube/ Schnelle Rezepte

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Babičkin skvelý jablkový koláč so škoricou a hrozienkami! Chutí úžasne a hotový je raz dva!

Slaný koláč plnený klobásou, syrom a paradajkami: Chlebíčky sa na toto vôbec ani z diaľky nechytajú!

 

Reklamy