Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú zemiakovú kašu, podľa skúsených kuchárov z reštaurácie.
Nemusíte ju vždy vyskúšať len na jeden spôsob, táto sa teda veľmi podarila!
Pripravte si ju a vyskúšajte niečo nové- uvidíte, že si recept zamilujete!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 5 ks zemiakov
- 100 ml mlieka
- 25 g masla
- 3 ks prepeličie vajcia
- cesnak
- bobkový list
- soľ
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oškrabeme zemiaky a umyjeme ich v studenej vode. Potom ich nakrájame na kocky. Vložte ich do hrnca a zalejte horúcou vodou, ktorej by malo byť toľko, aby zemiaky boli pod vodou.
- Priveďte do varu a potom znížte na nízku teplotu.
- Ku koncu varenia pridajte soľ, cesnak a bobkový list podľa chuti. Vodu z hrnca zlejte a k roztlačeniu použite šťuchadlo na zemiaky.
- V mikrovlnnej rúre alebo na sporáku rozohrejte mlieko spoločne s maslom. Nie je potrebné, aby tieto dve ingrediencie prešli varom, ale je dôležité, aby boli horúce. Horúcu zmes vmiešajte do roztlačených zemiakov . Ďalej pridajte prepeličie vajcia a všetko poriadne premiešajte. Nakoniec pridajte soľ podľa vlastného uváženia.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: poradnytsya.info/retsepty/sekrety-prygotuvannya-pyure-vid-kuhariv-zi-stazhem-zavzhdy-odnoridne-ta-povitryane-nache-puh