Skvelý „FARMÁRSKY ZEMIAKOVÝ KOLÁČ“: Slávnostná pochúťka našich babičiek!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom zemiakovom koláčiku.

Reklamy

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať! Naše babičky ho považovali za slávnostný recept!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 250 g pšeničnej múky
  • 4 vajcia
  • 2 PL vody
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Mletú papriku
  • 20 g rozmarínu
  • 170 g masla
  • 500 g mletého morčacieho alebo kuracieho mäsa
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 80 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Kypriaci prášok
  • 6 zemiakov

Takto budeme v recepte postupovať:

Pripravte si väčšiu misu a presajte do nej pšeničnú múku s práškom do pečiva, pridajte zmäknuté maslo, soľ a vodu. Uhneďte cesto a vytvarujte z neho guľu, ktorú vložte do chladničky aspoň na 40 minút.

Medzitým, čo bude cesto chladnúť, si pripravte zemiaky. Olúpte ich a uvarte vcelku v osolenej vode. Malý tip, skúste ich uvariť aj v šupke, až potom olúpať- budú sladšie.

Nakrájajte si slaninu na malé kocky a orestujte na panvici bez oleja. Slanina je už tak dosť tučná, akonáhle pustí tuk, bude sa dobre vyprážať.

Prihoďte nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, rozmarín, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, mleté ​​mäso a ďalej restujte, kým sa nevyparí všetka tekutina.

Dochuťte soľou a korením podľa potreby. Hotovú masovú náplň odoberte z ohňa a nechajte vychladnúť. Potom pridajte vajcia.

Cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte do kruhu. Hrúbka cesta by mala byť asi 4 mm, priemer 40 cm, musí presahovať cez formu. Preložte ho do zapekacej nádoby a rozložte pripravenú mäsovú zmes. Zemiaky nakrájajte na plátky a položte nimi náplň. Okraje cesta zabaľte cez vnútro a vršok pomažte rozšľahaným vajcom dochuteným korením. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte cca. 50 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Nedeľné rezne od našej tety Helky: V tejto horčicovej marináde sú naše obľúbené!
Skvelé pikantné kuracie krídelka: Vždy rovno robím 2 porcie, lebo chutia výborne!

 

Reklamy