Skvelý hrnčekový recept od našej čitateľky Kristínky: „Bublanina, ktorú milujú všetky moje vnučky, nikdy jej nie je dosť!“

Dnes Vám prinášame recept od našej čitateľky Kristínky, jedná sa o jednoduchú hrnčekovú bublaninu, ktorú milujú jej vnučky a ihneď po upečení sa po ňom iba zapráši!

Reklamy

Príprava je veľmi jednoduchá a zvládnete ju za 15 minúť! Poďme na to!

Garantujeme Vám, že si tento koláčik zamiluje celá vaša rodina!

Budeme potrebovať:

– hrnček 250 ml

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 ks vajec
  • ½ hrnčeka oleja
  • marhule, čerešne, alebo iné obľúbené ovocie

Postup receptu:

Cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie.

V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.

V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto.

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom.

Vylejeme cesto, poukladáme obľúbené ovocie a pečieme približne 25 minút pri teplote 180oC.

Po upečení môžeme hrnčekový koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky alebo zmrzliny, dozdobiť medovkou.

Dobrú chuť a našej čitateľke ďakujeme za výdatný recept a fotografiu!

Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové zdieľajte ho, alebo podporte Like-om.

Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať dobré správy každý deň.

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane.

zdroj: dobrespravy.eu

 

 

Reklamy