Šmakotná čokoládová torta: Mamičkin výborný recept, ktorý nikdy nesklamal!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný, odskúšaný recept na lahodnú čoko tortu, ktorá nikdy nesklamala.

Reklamy

Chutí skutočne senzačne a my sa jej nikdy nevieme dojesť.

Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že si ju zamilujete!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 120 gramov krupicového cukru
  • 80 gramov kyslej smotany
  • 100 mililitrov slnečnicového oleja
  • 175 gramov polohrubej múky
  • 110 gramov kakaového prášku (55 g do cesta a 55 g do krému)
  • 12 gramov prášku do pečiva
  • 2 gramy soli
  • 400 gramov mascarpone
  • 100 gramov smotany na šľahanie
  • 250 gramov kondenzovaného mlieka

Cukrový sirup:

  • 100 mililitrov vody
  • 50 gramov cukru
  • 20 mililitrov rumu (voliteľné).

Poleva:

  • 100 gramov 50% a viac horkej čokolády
  • 40 mililitrov mlieka
  • 60 gramov zmäknutého masla

Takto budeme v recepte postupovať:

 

  1. V hlbokej mise si zmiešame kyslú smotanu spolu s vajciami, cukrom a slnečnicovým olejom. Potom pridáme aj preosiatu polohrubú múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ. Vytvoríme  pomocou mixéra, alebo metličky homogénne polotekuté cesto.
  2. Vezmeme plech s priemerom 32 x 39 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Cesto na korpus pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch Celzia. Keď bude korpus upečený, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozdelíme na štyri rovnako veľké pláty.
  3. V ďalšej fáze si pripravíme cukrový sirup z vody, cukru a trochu rumu (ak máte v obľube). Zmes asi minútu až dve povaríme a potom necháme vychladnúť. Neskôr každý korpus roztokom pokvapkáme.
  4. V mise si vyšľaháme smotanu na šľahanie, alebo kyslú smotanu, pridáme mascarpone, preosiaty kakaový prášok a kondenzované mlieko. Mala by nám vzniknúť hustá a nadýchaná hmota.
  5. Polevu potom ľahko pripravíme rozpustením čokolády a masla v mikrovlnke. Ingrediencie zmiešame s trochou mlieka a máme hotovo.
  6. Korpusy pokvapkané cukrovým sirupom dôkladne premažte kakaovým krémom a pláty poukladajte na seba. Celú tortu potom potrite zvyšnou plnkou, a nakoniec prelejte čokoládovou polevou. Zákusok dajte aspoň na pár hodín do chladničky.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Pozrite si aj: Recept na výbornú dobrotu „BALKÁNA“

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucatarul.eu/tort-de-ciocolata-cu-crema-deosebit-de-fina-doar-mixati-ingredientele-si-totul-este-gata

 

Reklamy