Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné mäsové guličky, ktoré sú jednoducho famózne!
Reklamy
Nemusíte vyprážať, tieto chutia oveľa lepšie!
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g mletého mäska/ mix bravč. a hovädz. , alebo namleté svoje mlynčekom
- 2 zemiaky
- cesnak (asi 3 strúčiky)
- 2 vajcia
- 100 až 150 mililitrov mlieka
- 3 až 4 plátky chleba
- jeden téglik kyslej smotany
- korenie
- soľ
- chilli / voliteľné
Takto budeme v recepte postupovať:
- Mleté mäso dajte do hlbokej misy. Zemiaky si olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle k mäsu do misy. Potom okoreňte soľou, čiernym korením, prelisovanými strúčikmi cesnaku a premiešajte.
- Nechajte asi pol hodiny v chladničke nasiaknuť mäso so zemiakmi chuťami korenia. V druhej menšej miske si rozdrobte medzitým chlebové plátky a zalejte mliekom. Vytvoríte tak hustú chlebovú kašu, ktorú potom pridáte k mäsovej zmesi.
- Po pol hodine vyberte mäso z chladničky a pridajte vajcia, chlebovú zmes a riadne premiešajte.
- Do vzniknutej mäsovej zmesi môžete podľa chutí pridať aj rôzne bylinky, ako napríklad petržlenovú vňať, alebo koriander. Záleží, čo máte radi. Milovníci pálivého môžu do zmesi pridať aj čerstvé čili papričky.
- Z hmoty tvarujte pravidelné guličky a vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Guličky pečte v rúre na 180 stupňov Celzia asi 40 minút.
- Lepšie tiež bude, keď plech prikryjete spočiatku alobalom, aby sa masové guličky nespálili.
- Desať minút pred koncom pečenia prilejte ku guličkám cesnakovú omáčku z kyslej smotany. Tú jednoducho zhotovíte z prelisovaného cesnaku, lyžice vody a téglika kyslej smotany. Je možné pridať aj trochu soli.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: takprosto.cc/kak-prigotovit-kotlety-v-duhovke/
Reklamy