SVIATOČNÁ čokoládová roládka s banánmi: U nás je to veľmi obľúbená maškrta, ktorá nikdy nesklame!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, na ktorú sa vždy tešia všetci hostia.

Reklamy

Reč je o banánovej roláde, ktorá chutí skutočne famózne.

Pripravte ju sebe a svojej rodine a uvidíte, že si ju zamilujete!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 vajíčok
  • 120 gramov práškového cukru
  • 40 gramov kakaového prášku
  • 1 lyžicu polohrubej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

  • jedno vajce
  • 40 gramov pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 250 mililitrov mlieka
  • 200 gramov masla
  • 200 gramov práškového cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • lyžicu kakaového prášku
  • dva zrelé banány.

Poleva:

  • 150 gramov horkej čokolády
  • 50 gramov masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov, z ktorých vyšľahajte tuhý sneh. Potom vo väčšej mise zmiešajte do peny vaječné žĺtky s práškovým cukrom, pridajte kakaový prášok, polohrubú múku a kypriaci prášok. Všetky suroviny dobre premiešajte, vznikne vám tak polotekuté a hladké cesto.
  • Nakoniec zakomponujte aj bielkový sneh jemnými ťahmi, aby bolo cesto krásne nadýchané. K ruky si následne vezmite plech vystlaný papierom na pečenie a vlejte do neho pripravené cesto. Rovnomerne ho rozprestrite a dajte piecť do rúry na približne 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Než sa korpus upečie, pustite sa do krémovej náplne.
  • Krém pripravíte tak, že si uvaríte s pudingovým práškom mlieko, pridáte práškový a vanilkový cukor a miešate do zhustnutia. Potom odstavíte z platne a necháte vychladnúť. Nakoniec ešte zakomponujete do zmesi zmäknuté maslo. Vzniknutý vanilkový krém rozdeľte na dve polovice a tú druhú ochuťte kakaovým práškom.
  • Keď sa korpus upečie, nechajte ho chvíľu vychladnúť a potom na neho navrstvite po celej ploche vanilkový a tiež čokoládový krém. Na ten položte olúpané banány a piškótu opatrne zrolujte. Hotovú roládu umiestnite na veľkú tácku a prelejte čokoládovou polevou. Pred podávaním ju nechajte stuhnúť v chladničke.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: mesterszakacs.hu,  receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10935

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Odskúšaný a celou rodinou večne ospevovaný: Domáci pravý medovník od babičky s luxusným krémom a fantastickou jemnou chuťou!
Cukrárske jablkové rezy: Zákusok s famóznou chuťou a bleskovou prípravou, pripravujem vždy rovno dvojitú porciu!

 

 

Reklamy