Táto babičkina orechová maškrta stojí za to: Jednoduchá príprava a báječná chuť!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný orechový tokoláčik, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás.

Reklamy

Orechmi sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Preto je tento koláčik tiež plný poctivej chuti.

Obľúbite si už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy.

Prevoňajte si byt vôňou orechov a spríjemnite rodine zimný večer.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru múčka
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • Lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli

NÁPLŇ

  • 850 g mletých orechov
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • 150 g mletých orechov (dekorácie)
  • 50 g čokoládových lupienkov (dekorácie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov a vyšľahajte z bielkov, cukru, vanilkového cukru a soli tuhý sneh.
  2. Zmiešajte múku a prášok do pečiva a premiešajte. Pridajte k zmesi. Cesto prelejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov, po dobu 40 minút.
  3. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na 3 časti. Vložte orechy, cukor a múku do hrnca. Postupne prilievajte mlieko. Pomaly varte, kým nezačne krém hustnúť, potom odstavte z plameňa a nechajte dobre vychladnúť. Do studeného krému pridajte maslo.
  4. Teraz už stačí dať tortu dohromady. Vždy piškótu, krém, piškótu, krém, atď. Ozdobte nasekanými orechmi a strúhanou čokoládou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucataria-romaneasca.ro

 

Reklamy