Táto domáca „ČÍNA“ podľa receptu kamošky z miestneho bistra je famózna: Tento recept si zamilujete!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na báječnú kuracinku, ktorá je vo svete veľmi obľúbená!

Reklamy

Tento recept je však tradičnejší ako by ste si mysleli, lebo jeho variantu sme našli aj v babičkinom receptári.

Vo svete sa tento spôsob prípravy volá aj “ Kuracinka Generála Tso“

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích pŕs
  • ¼ šálky sójovej omáčky
  • ¼ šálky kukuričnej múky
  • 1 vaječný bielok
  • malý kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 lyžicu pálivej omáčky
  • 3 lyžice Hoisen omáčky
  • 1 a ½ lyžice sezamového oleja
  • malú hŕstku sezamových semienok

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si očistite kuracie prsia a nakrájajte ich na menšie kúsky. Potom ich dajte do misy a ochuťte sójovou omáčkou (2 lyžice), kukuričnou múkou (3 lyžice) a pridajte aj vaječný bielok. Všetko dobre premiešajte lyžicou a nechajte marinovať niekoľko minút. Medzitým si olúpte cesnak a cibuľu a oboje nasekajte najemno. Tiež si olúpte zázvor a jemne nastrúhajte.
  2. Tieto ingrediencie následne orestujte na rozpálenom sezamovom oleji (1 lyžička). Keď cesnak, cibuľa a zázvor zozlatne, prisypte k zmesi aj kuracie kúsky a opekajte zo všeouú a Hoisen omáčkou. Dobre premiešajte a prisypte ešte kukuričnú múku. Za stáleho miešania duste mäsovú zmes niekoľko minút, než úplne zhustne.

Mňam!

Výborné!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  www.santeplusmag.com/recette-sante-la-celebre-recette-chinoise-du-poulet-du-general-tso-facile-et-delicieus

 

Reklamy