Tieto mamičkine buchty zo salka sme si zamilovali celá rodina: Postup je jednoduchý a chuť famózna!

Dnes sme si pre Vás pripravili jednoduchý recept na výborné salkové buchty, podľa tradičného receptu, ktorý nikdy nesklamal.

Reklamy

Vyskúšate raz a budete ich pripravovať už dookola, uvidíte.

Chutia naozaj báječne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 gramov múky/ hladká
  • 1 celé vajce
  • 175 mililitrov teplého mlieka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 70 gramov masla
  • 8 gramov sušeného droždia
  • štipku soli
  • 2 a pol lyžice oleja
  • plechovku kondenzovaného mlieka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do klasického hrnčeka si prelejte mlieko, ktoré ste predtým zohriali v mikrovlnnej rúre, potom pridajte polievkovú lyžicu práškového cukru, lyžicu múky, a vsypte aj sušené droždie. Nechajte vzísť kvások.
  2. Potom si do veľkej misy preosejte múku, pridajte do nej cukor, soľ a pridajte kvások, zapracujte všetky suroviny do seba. Vo vedľajšej miske si zmiešajte vajcia, zmäknuté, či rozpustené maslo, mlieko a olej a tiež vlejte do zmesi. Spracujte nakoniec zo všetkých ingrediencií hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Nakoniec nechajte pripravené cesto prikryté asi pol hodiny vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto si premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na niekoľko menších častí, z ktorých tvorte stredne veľké guľôčky, tie plňte pomocou striekačky salkom mliekom.
  4. Pripravené buchty potom premiestnite do plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou, pretrieť je na povrchu môžete aj rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť do rúry na 20 minút pri 180 stupňoch. Keď budú buchty hotové, nechajte ich vychladnúť a poprášte práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/04/17/кифлички-с-пълнеж-меки-като-памук-люб/кифлички-с-пълнеж-меки-като-памук-люб/

youtube:  www.youtube.com/watch?v=G2tpMoAxJm4

 

Reklamy