Toto je babičkina overená „Oravská klasika“: Mleté mäso s kapustou, paradajkovým pyré, cesnakom s najlepšou chuťou

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočnú dobrotu, ktorú sme si zamilovali.

Reklamy

Ak teda hľadáte inšpiráciu , čo tentoraz rodinke pripraviť dobrého, s týmto receptom nešliapnete vedľa.

Naopak zaručene uspejete, keďže ide o poriadne sýte jedlo plne chuti.

Mleté mäso, dochutené korením a zapečené v kapuste je skvelé so zemiakmi, ryžou či inú prílohou, ktorú máte najradšej.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 hlava (1,5 kg) kapusty
  • 2 malé škatuľky z paradajkového pyré
  • 100 g ryže
  • 1 vajce
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžica mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 2 lyžičky soli

Takto budeme postupovať:

Zmiešajte mleté ​​mäso s paradajkovým pyré, paprikou, drveným cesnakom, nakrájanou cibuľou, ryžou, vajcom a soľou.

Vytvorte 8 guličiek.

Kapustu rozdeľte na jednotlivé listy a do každého listu zabaľte jeden kus mäsa. Nakrájajte druhú cibuľu a opražte ju na rozpálenom oleji na panvici. Pridajte druhé paradajkové pyré a zostávajúcu nakrájanú kapustu.

Dochuťte korením a pridajte zabalené mäso v kapuste. Prikryte pokrievkou a duste, kým nebude mäso pripravené. Podávajte s vhodnou prílohou.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Reklamy