Toto je poklad, ktorý máme všetci doma, ale nikto o ňom stále dosť nehovorí: Rastlina, ktorá je ešte účinnejšia ako cesnak – Znižuje krvný tlak a s cukrom v krvi robí divy

Každý ho pozná ako bylinu a jeho použitie ako byliny je ešte menej častou praxou.

Reklamy

Je základnou ingredienciou pri výrobe tekvicovej omáčky alebo kyslej uhorky, ale dokáže oveľa viac.

Áno, ide o kôpor. Všestranné korenie a bylina, ktoré by si vyžadovali oveľa väčšiu pozornosť.

Pozrime sa, čo všetko dokáže:
  • Antioxidant:

Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je vynikajúcim antioxidantom, čím bojuje proti poškodeniu buniek pôsobením voľných radikálov. Ďalej obsahuje vitamín E, vitamíny skupiny B, železo, vápnik, horčík, zinok, meď.

  • Pôsobí antibakteriálne:

Môže zabrániť množeniu patogénnych baktérií v tele. V prípade zápalu ďasien sú veľmi účinné aj dokonca aj na hlieny a kašeľ.

Príprava čaju z kôpru:

2 čajové lyžičky sušeného kôpru alebo listy povaríme s 3 dl vody. Nechajte odstáť aspoň 10 minút.

  • Stojí za to žuť kôprové semená proti baktériám, ktoré sa usadzujú na jazyku
  • Pôsobí vazodilatačne
  • Kôpor obsahuje zlúčeninu zvanú apiol, ktorá svojim pôsobením na parasympatický nervový systém spôsobuje vazodilatáciu. Vo výsledku lieči erektilnú dysfunkciu.
  • Zároveň znižuje krvný tlak a tým aj zaťaženie srdca, zlepšuje prekrvenie srdcového svalu.
  • Je schopný vypláchnuť obličkový piesok, ktorý už existuje z obličiek, ak sa konzumuje ako kúra  aspoň dva týždne.
  • Znižuje hladinu cukru v krvi

Vanád v kôpre podporuje metabolizmus uhľohydrátov, pretože má inzulínový účinok a tiež znižuje produkciu cholesterolu v pečeni.

  • V prípade močových ťažkostí
    Najčastejšou príčinou infekcií močových ciest je baktéria E.coli, ktorej je kôpor vynikajúcim súperom. Ak trpíte takouto chorobou, je vhodné urobiť si odvar z kôprových semien a pridať do vody kúpeľa. (30 g kôprových semien varených v 1 litri vody po dobu 15 minút.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/egy-noveny-ami-a-fokhagymanal-is-hatasosabb-csokkenti-a-vernyomast-es-csodat-muvel-a-vercukorral

Vyskúšajte tiež:

Najchutnejšia, tradičná nátierka „ZACUSCA“ od tety z Rumunska!
Vždy keď mám jahody, pripravím túto výbornú maškrtu!

 

Reklamy