Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú maškrtu, ku ktorej sa pri pečení zákuskov veľmi radi vraciame.
Chutí totiž skutočne na jednotku a nikdy sa ho nevieme dojesť!
Tento recept na skvelý čoko-čerešňovo-pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte.
Mám ho od svojej dlhoročnej kamarátky z Moravy…
Príprava tohto koláča je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladené ako sladké osvieženie k šálke kávy alebo čaju.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 12 vajec
- 12 lyžíc polohrubej múky
- 12 lyžíc kr. cukru
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 lyžicu kakaa
- 350 g zaváraných čerešní
Na krém:
- 3 bal. čokoládového pudingu
- 900 ml mlieka
- 50 ml rumu
- 150 g masla
- 150 g čokolády na varenie
- 150 g kr. cukru
Na vrch:
- 100 g čokolády
- 3 lyžice rozpusteného masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Z ingrediencií na cesto vymiešame jednotné cesto. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao a do druhej čerešne. Na vymastený a múkou vysypaný plech navrstvíme najprv svetlé a potom tmavé cesto.
- Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov – prípadne môžeme urobiť aj test špáradlom.
- Na krém uvaríme puding z mlieka, pudingov a 2 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme.
- Maslo vyšľaháme s cukrom a nakoniec pridáme aj rum.
- Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.
- Pudingový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a vrch prelejeme rozpustenou čokoládou a maslom.
- Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladiť.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.nosalty.hu/recept/csokis-meggyes-kocka-moncsikatol