Toto pripravujeme každé SVIATKY namiesto obložených chlebíčkov: Je to oveľa lepšie!

Dnes sme si pre vás pripravili výborný, ale pritom veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládnete za pár minút.

Reklamy

Odkedy som naň natrafila, tak už klasické chlebíčky ani nepripravujem, toto je totižto omnoho lepšie.

Mňam!

Návšteva si hneď pýtala postup 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 8 plátkov menšieho bieleho chleba, alebo bielu bagetu
  • 1 zrelá paradajka
  • 1 čerstvá paprika (možné ju nahradiť aj uhorkou)
  • 80 až 100 gramov šunky, salámy, klobásy, alebo vareného mäsa
  • čerstvé bylinky podľa chuti (ideálne pažítku, petržlen,  jarnú cibuľku)
  • 80 až 100 tvrdého syra
  • 2 lyžice majonézy
  • trochu soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv začnite s prípravou šťavnatej pestré náplne, ktorú budete nanášať na chlebové plátky. Vo väčšej mise si zmiešajte najemno nakrájané paradajky, chudú šunku a papriku. Potom pridajte aj strúhaný tvrdý syr, ktorý ste si vybrali. Vhodný je napríklad eidam, alebo ementál. Do zmesi môžete vložiť aj nadrobno nasekané obľúbené bylinky a na záver dochuťte soľou a pokvapkajte majonézou. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte pomocou varešky, alebo lyžice.
  2. Keď budete mať náplň pripravenú, pustite sa do krájania bieleho chleba, alebo bagety. Vytvorte asi centimeter hrubé plátky a vyskladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý plátok chleba naneste dostatočné množstvo náplne
  3. Dajte  zapiecť do rúry na 8 až 10 minút pri 180 stupňoch Celzia. Podávajte ešte teplé.

TIP: Ak chcete viac syrové, tak tesne pred dopečením ešte posypte nastrúhaným syrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/tartine-fierbinti-prepararea-lor-dureaza-aproximativ-10-minut

 

Reklamy