Toto všetko úžasné dokážu slivky urobiť s naším telom: Sú skutočný zázrak prírody!

Na celej planéte existuje niekoľko odrôd, podľa toho, z ktorej krajiny pochádzajú, ich môžeme rozlíšiť podľa farby, veľkosti a vlastností.

Reklamy

Slivka zhadzuje svoje plody zvyčajne od mája do septembra.

Plody relatívne rovnakej veľkosti.

Priaznivý účinok sliviek
  • Šťavnaté slivky majú nízky obsah kalórií, neobsahujú nasýtené tuky, sú však bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie zložky, ktoré pomáhajú udržiavať ideálne zdravie.
  • Slivky sa používajú ako preháňadlo, pretože je dobre známe, že jeho zložky ako vláknina, sorbitol a satén podporujú metabolizmus v tráviacom systéme.
  • Slivky sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, ktorý je účinným antioxidantom. Vitamín C pomáha telu bojovať proti zápalom a voľným radikálom.
  • Slivky, najmä odrody mirabella, sú cenným zdrojom vitamínu A a betakaroténu. Vitamín A má priaznivé účinky na zrak, pokožku a zdravé sliznice. Štúdie dospeli k záveru, že tento vitamín chráni pred rakovinou pľúc a rakovinovými komplikáciami.
  • Ovocie tiež obsahuje významné množstvo polyfenolových antioxidantov, ako je luteín a zeaxantinul kryptoxantinul. Tieto zložky pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a reaktívnemu kyslíku, čo hrá dôležitú úlohu v procese starnutia a iných chorobách.
  • Zeaxantína, selektívna látka absorbujúca karotenoidy v žltej škvrne sietnice, má pravdepodobne úlohu filtrovania svetla.
  • Čistia krv a znižuje krvný tlak, ako aj hladinu cholesterolu v krvi. Znižuje výskyt dnavých reumatických ťažkostí pri prospešnom stravovaní obličiek a pečene.
  • Znižujú ťažkosti pri dne a reume v prospech obličiek a pečene.
  • Vďaka vitamínu B má priaznivý účinok na nervový systém a funkciu mozgu. Pretože je tento vitamín veľmi dôležitý pre nervový systém, pomáha metabolizmu mozgu, čím podporuje správne myslenie, učenie a funkciu pamäte.
  • Slivky sú bohaté na minerály ako draslík, železo a fluorid. Železo má účinok na tvorbu červených krviniek. Draslík je dôležitou súčasťou buniek a telesných tekutín, ktoré regulujú srdcovú frekvenciu a krvný tlak.
  • Sú bohaté na komplexy vitamínu B, ako sú niacín, vitamín B6 a kyselina pantoténová, ktoré spoločne podporujú metabolizmus bielkovín a tukov v tele.
  • Obsahujú tiež vitamín K, ktorý je dôležitý pre zrážanie krvi, vývoj kostí a liečbu pacientov s Alzenheimerovou chorobou.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/meg-a-jotekony-szilvat

 

Reklamy