Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne lahodný recept na orechové slimáky, ktoré Naša babička pripravuje každé sviatky.
Reklamy
Recept je to skutočne jednoduchý a chuť je skutočne výborná.
Tento recept si určite uložte, uvidíte, že si ho zamilujete!
Na cesto:
- 800 gramov hladkej múky
- 40 gramov čerstvého droždia (alebo 10 gramov sušeného)
- 300 mililitrov teplého mlieka
- 200 gramov masla
- 4 lyžičky krupicového cukru
- ½ lyžičky soli
- 3 vaječné žĺtky
Na náplň :
- 3 vaječné bielky
- 200 gramov mletých vlašských orieškov
- 4 lyžice práškového cukru
Na cukrovú polevu:
- 300 mililitrov vody alebo mlieka
- 2 plátky citróna
- 50 gramov práškového cukru
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mikrovlnke rozpustiť maslo. Potom si v nej zahrejte mlieko, aby bolo naozaj teplé. Teraz si vezmite veľkú misu a do nej rozdrobíme droždie, naň nalejte teplé mlieko, rozpustené a mierne vychladnuté maslo, vložte cukor, vaječné žĺtky, preosiatu hladkú múku, pol lyžičky soli a vypracujte hladké a mäkké cesto. To dajte na desať minút stranou, aby mierne nakyslo. Medzitým sa pustite do výroby náplne.
- Ďalej si z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a potom do neho zakomponujte aj práškový cukor spolu s mletými vlašskými orieškami. Neskôr začnite tvoriť slimáky. To urobíte tak, že si vypracované cesto vyklopíte na pomúčenú dosku, rozdelíte na cca tri rovnako veľké časti a rozvaľkáme postupne na tenšie placky. Všetky pomažeme orechovou plnkou a zrolujeme.
- Následne ostrým nožom nakrájate role na plátky, tak vzniknú porcie v tvare slimákov.
- Jednotlivé kúsky vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť na 25 až 30 minút do rúry na približne 180 ° C.
- Upečené slimáky potom ostáva len poliať cukrovou polevou, ktorú ste si vytvorili trojminútovým zvarením plátkov citróna, vody či mlieka a cukru.
- Po zaschnutí polevy môžeme podávať.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bukvarche.com/2021/01/18/охлюви-с-орехов-пълнеж-меки-и-невероят
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Famózna kuracia kapsa s parmezánom, paradajkovou omáčkou alebo bešamelom
Čokoládovo-vanilkové pudingáče s vlašskými orechmi: Prudko návyková maškrta!
Reklamy