Tvarohovo-vanilkový krémeš: Tento fajnový keksíkový skvost chutí naozaj vždy veľmi dobre!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na neskutočne chutnú maškrtu.

Reklamy

Chutí podobne ako vanilková zmrzlina, akurát lepšie 🙂

Pripravte si aj vy túto dobrotu a nebudete ľutovať)

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 18 obdĺžnikových sušienok
  • práškový cukor
  • Na krém
  • 700 mililitrov mlieka
  • 3 vajcia
  • 150 gramov cukru
  • 10 gramov vanilkového cukru
  • 70 gramov kukuričného škrobu
  • 150 gramov smotanového syra

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hrnca nalejte 200 ml mlieka. Pridajte kukuričný škrob. Veľmi dobre premiešajte, aby nezostali žiadne hrudky . Aby ste v zmesi nemali žiadne hrudky, tak k miešaniu používajte metličku. Pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a vajcia. Vymiešame do hladka. Pridajte zvyšok mlieka a miešajte.
  2. Hrniec dajte na platňu na strednú teplotu a obsah pravidelne miešajte, než celý začne hustnúť. Potom znížte teplotu a neustále miešajte. Keď sa objavia prvé známky varenia (bublinky), varte približne 40 sekúnd.
  3. Celý hrniec prineste k pripravenej suchej mise, do ktorej krém nalejete. Než začnete krém nalievať, vyložte misu potravinovou fóliou. Potom na fóliu vylejte celý obsah z hrnca. Nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu.
  4. Keď krém vychladne na izbovú teplotu, tak do neho postupne začnite primiešavať smotanový syr, ktorý má tiež izbovú teplotu. Opäť premiešajte do hladka. Miešanie je dôležité, aby suroviny mali na konci správnu chuť a v kréme neboli hrudky.
  5. Do obdĺžnikovej hlbokej formy dajte na dno 9 sušienok. Ak nemáte hlbokú misku, kúpte si obdĺžnikový rám . Nechajte medzi nimi vždy 2 až 3 milimetre medzeru. Vďaka medzere sa potom dezert jednoduchšie krája.
  6. Na povrch sušienok, ktoré už máte poskladané vo forme naneste rovnomerne krém.
  7. Na povrch krému umiestnite  9 ďalších sušienok. Opäť nechávajte medzi sušienkami 2 až 3 milimetre medzery, kvôli pohodlnému krájaniu. Spodná a horná vrstva sušienok by mala byť nanesená rovnako. Rovnako rozložené sušienky Vám uľahčia krájanie.
  8. Dezert vložte minimálne na 4 hodiny do chladničky, aby správne vychladol a stuhol. Po 4 hodinách odstráňte obdĺžnikový rámček a acetátovú fóliu zo stien, vďaka ktorej sa Vám dezert neprilepí o steny.
  9. Posypte ho práškovým cukrom. Dezert krájajte tak, že v medzerách medzi sušienkami urobíte rezy. Po nakrájaní môžete rovno podávať.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.zajenata.bg/божествен-крем-сладкиш-с-вкус-на-сладолед!-цял-килограм-вкусов-екстаз-за-без-пари-news141235.html

 

Reklamy