Univerzálny žĺtkový krém od tety Hanky z Francúzska-hodí sa skoro do všetkým zákuskov!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný žĺtkový, univerzálny krém, ktorý chutí naozaj na jednotku.

Hodí sa skutočne ku množstvu zákuskov a tort, ktoré sme si zamilovali.

Jeho jednoduchá príprava a senzačná chuť Vás prekvapí!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 g krupicového cukru
  • 400 g zmäknutého masla
  • 80 ml vody
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • 20 ml citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise si pomocou ručného mixéra vyšľaháte vaječné žĺtky spoločne s lyžicou krupicového cukru. Zvyšné množstvo cukru si nasypte do hrnca a zalejte 80 mililitrami vody. Hrniec dajte na sporák a na strednom plameni zmes priveďte do varu a počkajte, kým sa vytvorí riedky karamel. Potom ho odstavte z platne a začnite opäť šľahať vaječné žĺtky s tým, že do nich pomaly prilievajte karamel. Mixujte, kým to nebude mať konzistenciu krému.
  2. Vlejte citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a mixérom naposledy dôkladne premiešajte. Výsledný krém prekryte potravinovou fóliou a dajte vychladiť do chladničky minimálne na niekoľko hodín.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: hamov-hotov.ru/francuzskij-zavarnoj-krem-na-zheltkax-idealnyj-krem-dlya-tortov-i-pirozhnyx.htmll