Trik pokrmu, ktorý vám dnes predstavíme spočíva v tom, že mäso so zeleninou sa pečie vo vnútri polovice čerstvého ananásu.
Dnešný recept podľa Olgy Matveyovej si určite zamilujete!
Čo budeme potrebovať:
- 1 ananás
- kuracie prsia
- 150 g syra
- 1 paradajka
- soľ, korenie podľa chuti
PRÍPRAVA
Najprv si musíte kúpiť veľký a zrelý ananás. Pri výbere dávajte pozor na „korunu“ listov (musí byť neporušená) a zdravú stopku .
Dávajte pozor aj na vôňu ananásu. Mal by byť mierne sladký, ale v žiadnom prípade nie silný, pretože silný zápach naznačuje začiatok kvasenia. Šupka ovocia by mala byť pevná. Nedostatok vône naopak hovorí o nezrelosti ovocia. Kupovať nedozretý ananás s očakávaním, že doma dozreje, je zbytočné.
Ananás prekrojte na polovicu. Z každej polovice ananásu vykrojte stred. Ľahšie je to urobiť najskôr nožom a potom lyžičkou.
Kuracie mäso nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 centimetra, paradajky nakrájame na tenké krúžky. Dužinu z ananásu tiež nakrájajte na plátky. To, čo zostane z dužiny, je možné zjesť alebo pridať do dezertov. Podľa chuti mäso osolíme a okoreníme.
Vezmite kúsok mäsa, potom plátok paradajky a ananásu a vložte ich do polovice ananásu, mäso na ananás. Spodok ananásu môže byť tiež pokrytý plátkami kuracieho filé. Ďalej vykladajte stred, kým vám nedôjdu prísady.
Naplňte obe polovice ananásu mäsom a zeleninou .
Spodok ananásu obalíme alobalom. V takom prípade nechajte samotný vrch mäsa otvorený.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 40 minút. Zároveň 10 minút pred pripravenosťou posypte pokrm strúhaným syrom. To je všetko, šťavnaté mäso v ananáse je pripravené. Je lepšie podávať jedlo horúce. Horúce je ešte chutnejšie a aromatickejšie. Dobrú chuť!
A aby ste sa s receptom oboznámili podrobnejšie, pozrite si video z kulinárskeho kanálu Olgy Matveyovej. Krásna Olga, ďakujeme za prácu, všetky recepty z vášho kanála vydu na prvýkrát a potešia vás svojou chuťou a arómou!
Zdroj: takprosto.cc
Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové – zdieľajte ho, alebo podporte Like-om. Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať dobré správy každý deň.