VEĽKONOČNÉ DOBROTY na ktoré nedáme dopustiť: Slané bochánky LENIVEJ GAZDINKY-Bleskové jednohubky, ktoré sa hodia na každú príležitosť!

Dnes vás oboznámime so senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou.

Reklamy

Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.

Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál zhltne.

Sú ľahké, rýchle a chutné.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 lyžičku cukru
  • 150 ml teplého mlieka
  • 2 lyžičky soli

NÁPLŇ

  • Kukuricu podľa chuti
  • 150 g šunky
  • 1 tavený syr
  • 4 lyžice kyslej smotany

NA POTRETIE

  • 1 vajce
  • 1 lyžičku kyslej smotany
  • strúhaný syr
  • (Môžete tiež zasypať sezamovým, alebo šalvie semienkami)

Takto budeme postupovať:

  1. Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
  3. Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta.
  4. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
  5. Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť

Zdieľajte tento super  recept na domáce bochníky so šunkou a syrom  aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptneked.hu

 

Reklamy