VEĽKONOČNÉ PEČENIE: Babičkine „FÚKANÉ ROŽKY“, dobrota, bez ktorej si sviatočné pečenie už dnes ani nevieme predstaviť!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné fúkané rožteky, ktoré si pripravujeme pravidelne už niekoľko rokov podľa tohto jednoduchého postupu.

Reklamy

Chutia naozaj báječne a vždy sa nám vydarili.

Pripravte si aj vy túto sviatočnú dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Mňam!

Na prípravu tohto receptu / cca 120 kusov, budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 250g hladkej múky
  • 400 g práškového cukru
  • 250g PALMARÍNU
  • 250g mletých orechov alebo kokosovej múčky
  • 1 KL sódy bikarbóny

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Suché suroviny zmiešame v miske potom pridáme posekaný zmäknutý PALMARÍN a zamiesime cesto.
  • Do suchých /nevymazaných/ formičiek na rožky si kúsok cesta natlačíme /stačí, keď bude zarovno alebo aj trochu menej/ a poriadne natlačíme.
  • Následne pečieme v predhriatej rúre na 170 °C dozlata, asi 10 – 15 minút podľa skúseností s rúrou.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk

 

Reklamy