Veľmi obľúbený, mamičkin arašidový zákusok ku káve: Lepši som dlho nejedla a tu je recept!

Dnes sme si pre vás pripravili báječný recept na arašidový zákusok, ktorý pripravuje bežne susedka ku káve.

Reklamy

Konečne som si vypýtala recept a odvtedy sa ho doma nevieme nabažiť.

Pripravte si ho aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Je skutočne výborný!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 vajíčok
  • 150 gramov krupicového cukru
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • 30 mililitrov mlieka
  • cukrový sirup
  • 220 gramov polohrubej múky
  • 10 gramov kypriaceho prášku.
Krém:
  • 2 vajcia
  • 120 mililitrov mlieka
  • 140 gramov práškového cukru
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • lyžicu kakaového prášku
  • lyžicu hladkej múky, alebo škrobu
  • 180 gramov zmäknutého masla.
Poleva:
  • Arašidy
  • oleja
  • 150 gramov horkej čokolády
  • smotana na varenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vo veľkej mise si vyšľahajte vajcia s cukrom práškovým aj vanilkovým. Potom prilejte do zmesi mlieko a suroviny prepojte. Postupne do misy tiež preosievajte polohrubú múku spolu s kypriacim práškom do pečiva.
  2. Vytvorte cesto hladkej a polotekutej konzistencie. Nakoniec ho prelejte do plechu vystlaného papierom na pečenie a pečte v rúre 25 minút pri 180 stupňoch Celzia. Keď bude korpus upečený, nechajte ho vychladnúť. Následne ho rozrežte v polovici, aby ste získali dva rovnako široké pláty.
  3. Do rajnice si nalejte mlieko, vmiešajte doň vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a trochu hladkej múky, alebo škrobu. Postupne zahrievajte na miernom plameni, kým krém zhustne.
  4. Po minúte pravidelného miešania náplň odstavte z platne a nechajte vychladnúť. V ďalšej fáze príde do cesta zmäknuté maslo a kakaový prášok. Vytvorte kakaový hladký krém pomocou mixéra, či metličky.
  5. Tiež si pripravte cukrový sirup z vody a trochy cukru. Teraz zostavte tortu. Spodný korpus pokvapkajte cukrovým sirupom a navrstvite na neho kakaový krém. Na neho nasypte trochu drvených arašidov (asi 30 g) a prekryte horným plátom.
  6. Zvyšnou kakaovou náplňou pomažte celú tortu, na povrchu aj zo strán. Nasypte na tortu tiež zvyšné arašidy a prelejte čokoládovou polevou z horkej čokolády a smotany. Zákusok nechajte do druhého dňa v chladničke stuhnúť.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-cacao-ciocolata-si-arahide

 

Reklamy