Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodný jablkový koláčik „KASTELÁNSKE REZY“.
Chutí naozaj lahodne a my sme sa do tejto chuti zamilovali doslova po prvom súste.
Pripravte si ho aj vy a potešte seba aj celú rodinu.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- 4 ks vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 160 g hladkej múky
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžička kypriaceho prášku
Na jablkovú plnku budeme potrebovať:
- 500 g olúpaných jabĺk
- 80 g krupicového cukru
- 1 bal. vanilkový puding
- 300 ml vody
Na tvarohovú šľahačku budeme potrebovať:
- 1 ks tvaroh v kocke
- 1 ks šľahačka (objem tuku min. 30%)
- cukor
Môžeme: Čoko polevu na poliatie na záver
Takto budeme v recepte postupovať:
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme, následne pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Postupne do snehu zašľaháme aj žĺtky, olej a nakoniec zľahka aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- Cesto vylejeme na plech vopred vyloženým papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C do ružova, asi 20 min.
- Jablká si nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme polovičným množstvom vody a 5 minút povaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame puding a cukor a vlejeme k jablkám. Povaríme do zhustnutia.
- Ihneď nalejeme na upečený korpus a necháme úplne vychladnúť.
- Nakoniec si zmiešame tvaroh s cukrom a ušľahanou šľahačkou . Nanesieme opatrne na vychladenú jablčnú náplň. Môžeme pokvapkať čokoládovou polevou.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: domowysmakjedzenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smietana
Vyskúšajte tiež:
Týchto 7 vecí o štítnej žľaze som vôbec ani netušila: Takto som sa dokázala dať konečne dokopy!
Skvelá čoko torta, ktorú si každý pochvaľoval: Mamičkin recept, ktorý nikdy nesklamal!