VIANOČNÉ kávové banániky: Báječná babičkina dobrota!

Ťažko hľadať slová na tento skvelý zákusok, ktorý sme objavili len prednedávnom a odvtedy sme ho už pripravovali tri krát.

Reklamy

Zamilovala si ho celá rodina a preto sme si istí, že si ho určite zamilujete aj Vy.

Neváhajte už ani chvíľku a poďme si spolu pripraviť, túto výbornú maškrtu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Cesto:

  • 250 ml voda
  • 90 g 100% tuk
  • štipka soľ
  • 140 g hladká múka
  • 4 ks vajcia

Čokoládová poleva 

  • 100 g omega
  • 200 g čokoláda na varenie

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 bal.kávový puding
  • 70 g Kr. cukor
  • 200 g maslo
  • 3 bal.vanilkový cukor
  • 4 lyžice rumu
  • 2 lyžičky rozpustná káva

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, štipka soli, uvedieme do varu a pridáme 140 g hl. múky, miešame tak 5 minút.
  2. Nechať vychladnúť a potom do toho po jednom vyšľahať 4 vajcia. Na plech streku banániky. Pečiem v HV na 200 st. 15 minút a potom ešte na 170 asi 10-15 minút. Hlavne tú rúru neotvárať. Potom rozrezať, naplniť krémom a vršky namočiť v čokoládovej poleve (100 g omegy a 200 g čoko na varenie).
  3. Krém: 0,5 l mlieka, 2 kávové pudingy, 70 g cukru, 3 vanilková, cukry, 4 lyžice rumu – uvariť puding a potom pridávať vychladnutý do vyšľahaného masla. Ja som pridala ešte asi 2 lyžičky rozpustnej kávy.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň,

Zdroj:  Pečenie všetkého druhu ORIGINAL skupina Facebook

Reklamy