VIANOČNÉ Orechy plnené lahodným krémom a zdobené bielou čokoládou

Tradičný recept, ktorý si získal srdcia množstva ľudí na zákusok, bez ktorého si už my nevieme predstaviť všetky väčšie sviatky na Slovensku. 

Reklamy

Tento chutný recept sa s nami ťahá už skutočne od detských čias.

Obrovská maškrta!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky,
  • 150 g práškového cukru,
  • 120 g vlašských orechov,
  • 250 g masla

Krém:

  • 100 g masla,
  • 100 g práškového cukru,
  • 1 lyžica rumu,
  • 50 g nastrúhaných vlašských orechov.

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky do druhého dňa odpočinúť. Z cesta odkrajujeme kúsky a prstami ich vtláčame do formičiek tak, aby uprostred vznikne jamka. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180 ° asi 8 minút. Upečené orechy vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplé rozbijeme z formičiek. Necháme vychladnúť a niekoľko dní odležať. Následne plníme krémom.
  • Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom dohladka, pridáme rum a mleté ​​orechy. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a plníme orechy. Spojíme vždy dva kusy korpusu k sebe. Konce orechov namáčame v čokoládovej poleve a posypeme drvenými orechmi.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: Facebook: vase oblibene recepty

 

Reklamy