„VIANOČNÉ ORECHY“: Plnené tým najchutnejším sviatočným krémom!

Zákusok, ktorý pozná každá poriadna gazdinka a pri ktorom sa Nám hneď vybavia Vianoce.

Reklamy

Prečo si ho ale nepripraviť kľudne aj cez víkend?

Vianoce môžu byť predsa kľudne aj každý deň 🙂

Je to výborný zákusok a ku káve je ako stvorený.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • Suroviny:
  • 350 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g vlašských orechov
  • 250 g masla
Na krém budeme potrebovať:
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 50 g nastrúhaných vlašských orechov

Takto budeme v recepte postupovať:

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky do druhého dňa odpočinúť. Z cesta odkrajujeme kúsky a prstami ich vtláčame do formičiek tak, aby uprostred vznikne jamka.

Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180 ° asi 8 minút. Upečené orechy vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplé rozbijeme z formičiek.

Necháme vychladnúť a niekoľko dní odležať. Následne plníme krémom.
Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom dohladka, pridáme rum a mleté ​​orechy. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a plníme orechy. Spojíme vždy dva kusy korpusu k sebe.

Konce orechov namáčame v čokoládovej poleve a posypeme drvenými orechmi.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk

 

Reklamy