VIANOČNÝ makový závin, presne ako od našej babičky: Prudko-návykovy!

Dnes si krok po kroku ukážeme recept na úžasný závin. Makovú náplň, ktorú si pripravíme, si ihneď zamilujete.

Reklamy

Chuť maku a lahodného cesta ide skvele dohromady.

Závin je kyprý, vláčny a úžasne krehký. Chutí úžasne aj dva dni po upečení.

Neotáľajte a pripravte tento neodolateľný makový závin svojej rodine ešte dnes. Určite si na ňom pochutnajú.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 g cukru
  • 75 ml oleja
  • 75 ml mlieka
  • 2 lyžičky prášku na pečenie
  • štipku soli
  • 1 vajce

NÁPLŇ

  • 100 g maku
  • 150 g cukru
  • 1,5 ml mlieka
  • 50 g hrozienok

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  1. Najskôr si pripravíme plnku. Mak dáme do mlieka a spoločne prehrievame na miernom plameni. Keď maková zmes zhustne, odstavíme ju.
  2. Hrozienka namočte do horúcej vody a po chvíľke sceďte. Zmiešajte s makovou zmesou a pridajte cukor.
  3. Prísady na cesto dajte do misy a zmiešajte mixérom. Rozdeľte cesto na pol a z každého kusu urobte jeden závin. Potrite rozšľahaným vajcom.
  4. Cesto roztiahnite p na pomúčenej doske, dajte na neho náplň a zaviňte. Záviny dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 stupňoch asi 45 minút.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj:  bidista.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Jednoduchý veterník z plechu nemá u nás konkurenciu: Celá rodina po skončení oslavy pýtala recept!

Báječná, zemiaková kaša a jej príprava od kuchára z renomovanej reštaurácie: Vzdušná ako páperie!

 

Reklamy