Konzumuje sa odpradávna pre svoju zvláštnu chuť a príjemný upokojujúci a relaxačný účinok.
Odkedy sa však preukázali aj jeho pozitívne účinky na zdravie, obľubuje ho ešte väčšie množstvo ľudí.
Početné starodávne spisy hovoria o liečivých vlastnostiach vína…
Hippokrates ho odporúčal ako súčasť liečby proti fyziologickým poruchám, zápalu pľúc, otvoreným ranám, uhryznutiu hadom.
Uznávaný vedec Louis Pasteur ho považoval za najzdravší a najčistejší nápoj.
Grécky historik Thukidid veril, že obyvatelia stredomorských území prestali byť barbarskí a civilizovaní od chvíle, keď začali pestovať a vyrábať víno.
Július Caesar požiadal rímskych vojakov o pravidelnú konzumáciu vína, aby sa predišlo chorobám spôsobených infekciami.
Francúzski námorníci dostávali 3 litre vína denne na profylaktické účely, aby sa zabránilo gastrointestinálnym ochoreniam.
Zásoby vína pre námorníkov španielskych flotíl prevýšili zásoby vody kvôli ich terapeutickému použitiu.
Takže, na zdravie 🙂
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
zdroj: www.tudasfaja.com/bor-egyik-legregebbi-termeszetes-antibiotikum