Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktoré jednoducho musíme pripravovať každý rok.
Reklamy
Reč je o výbornom zákusku, ktorý Vás vráti do detských čias.
Tento vrstvený linecký koláčik je jednoducho báječná voľba!
Mňam!
Pripravte si túto dobrotu a nebudete ľutovať!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 180 g masla
- 1 vajce
- 130 g cukru
- balíček vanilkového cukru
- 320 g múky/ hladká
- štipku soli
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 350 g džemu. (Použiť môžete akékoľvek ovocie, ktoré máte radi. V recepte je použitý džem z čiernych ríbezlí.)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zmäknuté maslo zmiešajte so soľou a hoďte do mixéra, kde ho nechajte minútu mixovať. Pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a pokračujte v miešaní. Mixér nastavte na najvyššiu rýchlosť a miešajte, kým cesto nebude nadýchané/3 minúty.
- Do zmesi pridajte vajcia a ďalej miešajte asi tri minúty. Pridávajte postupne múku, do ktorej ste nasypali prášok do pečiva. Najskôr premiešajte v mixéri, potom špachtľou a nakoniec cesto rukami mieste.
- Musí byť hladké, mäkké a ľahko deliteľné.
- Cesto položte na papier na pečenie a valčekom ho vyvaľkajte do obdĺžnikového tvaru s hrúbkou asi 5 mm. Malo by vám vyjsť na celý plech s rozmermi 30 x 35 cm. Plát cesta poprepichujte pomocou vidličky.
- Potom ho dajte piecť na 200 stupňov na 10-12 minút, kým nezhnednú okraje. Nechajte vychladnúť. Ostrým nožom odkrojte okraje a rozkrojte plát na polovicu, čím získate dva obdĺžniky.
- Cesto, ktoré vám zostalo po vyrovnaní okrajov, dajte do vrecka a rozdrobte.
- Prvý obdĺžnik cesta preneste na podnos.
- Na neho rozotrite polovicu džemu, okraje nechajte voľné.
- Položte na džem druhý obdĺžnik, namažte zvyšným džemom a zakryte tiež okraje. Posypte omrvinkami, ktoré ste získali z odkrojeného cesta.
- Koláč nechajte 2-3 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Nakrájajte na kocky a môžete podávať.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bukvarche.com/2020/11/30/домашен-сладкиш-с-орехи-и-плодово-слад
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Krémový, čokoládový zákusok plnený chrumkavými sušienkami a kokosom!
Tradičný, „SLOVENSKÝ PUDINGÁČ“ :Recept od mojej svokry z Moravy!
Reklamy