Výborná zmrzlinová maškrta s bielou čokoládou!

Keďže máme leto za rohom, tak sme si dnes pre Vás pripravili výborný recept, ktorý poteší každého maškrtníka a to zvlášť v tieto horúce dni.

Reklamy

Pripravte si aj vy túto zmrzlinovú maškrtu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Chutí naozaj výborne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • smotana na šľahanie 33% – 500 ml
  • kondenzované mlieko – 370 g
  • maslové sušienky – 150 g
  • maslo – 20 g
  • biela čokoláda

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do tuhého snehu vyšľaháme studenú smotanu, potom do nej postupne zakomponujeme aj kondenzované mlieko a vytvoríme homogénnu zmes.
  2. Tú nanesieme do uzatvárateľnej misky a dáme mraziť do mrazničky na hodinu.
  3. Potom znova premiešajte a mrazíme ďalších 60 minút.
  4. V mixéri rozdrvíme na omrvinky maslové sušienky. Potom ich premiestnime do misky, zalejeme rozpusteným maslom a vytvoríme kompaktné cesto.
  5. Nanesieme ho na dno okrúhlej formy na koláč (s odnímateľným okrajom), ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus prechladne v chladničke (cca. 30 minút).
  6. Na sušienky nanesieme smotanový krém, uhladíme ho a všetko dáme stuhnúť do mrazničky na hodinu.
  7. Potom vyberieme zákusok z mrazničky a dozdobíme napríklad strúhanou, bielou čokoládou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: retete-usoare.info/tort-inghetata-fara-cuptor-din-doar-2-ingrediente

 

Reklamy