Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na chutný závin podľa tradičného babkinho receptu, z jej receptáru.
Reklamy
Recept si určite uložte, lebo nepochybujeme o tom, že Vám bude chutiť.
Príprava je skutočne jednoduchá!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 vajce
- 150 g masla alebo iného tuku
- 75 g práškového cukru
- soľ
- ¼ l mlieka
- 600 g polohrubej múky
- 40 g droždia
Náplň:
- 2 vaničky tvarohu
- cukor kryštál
- 1 vajce
- olej na vymastenie plechu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do misky si nasypeme múku, do stredu urobíme jamku a nalejeme do neho teplé mlieko, cukor a rozdrobené droždie.
- Necháme napučať a pridáme vajce, soľ a rozpustené maslo.
- Všetko zamiešame vareškou.
- Cesto je pripravené vtedy, keď sa prestane lepiť na varešku. Ak sa vám cesto zdá príliš lepivé, jednoducho pridáme trochu múky.
- Na náplň stačí zmiešať všetky prísady. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dva bochníky, rozvaľkáme a naplníme plnkou.
- Môžeme jednoducho zavinúť, alebo zvoliť prekladaný tvar (konca cesta si narežeme a prekladáme cez náplň. Dôležité je okraje cesta zahnúť tak, aby náplň nevytiekla.
- Záviny preložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech (necháme odležať, než sa ohreje rúra), potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým závin nie je na povrchu zlatistý.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Jemný ako obláčik: Lahodný tvarohový koláč plnený hrozienkami pripravený behom 30 minút!
Obľúbene pudingové kocky „BALKÁNA“ so šľahačkou by sme vedeli jesť aj dookola!
Reklamy